By using this site, you agree to our Privacy Policy and our Terms of Use. Close

Forums - General Discussion - Laten we Nederlands spreken

Mooi hartverwarmend verhaal met je opa!

En het oosten van het land zijn de beste

Tukker voor het leven!@Twitter | Switch | Steam

You say tomato, I say tomato 

"¡Viva la Ñ!"

Around the Network

Zoveel Nederlanders haha, we zijn ook overal!SvennoJ said:

(..)

Leuk (mooi) verhaal om te lezen, met die boot! Mijn ouders hebben een sloepje, maar ik ben zelf meer een bos-mens. De uitgestrektheid van Canada kan ik me eigenlijk niet voorstellen, ik dacht in eerste instantie bij dat kaartje, mooie gridstructuur in het wegennet trouwens, dat dat niet zo'n groot gebied was, maar 90x90 kilometer, dan heb je hier meteen drie provincies te pakken! Wel grappig, ik hou ook iets dergelijks bij, maar dan voor wandeltochten.

TomaTito said:

(..)

Twente weet ik niet, een van de weinige regio's waar ik nooit echt geweest ben gek genoeg, maar ik ben wel fan van de regio rond Nijmegen, als het over het oosten gaat (hoewel dat voor jou niet het "oosten" is natuurlijk).

bubblegamer said:

(..)

Ik was jaren geleden op vakantie met vrienden in Zuidoost Azië, en toen gingen op Borneo ergens midden in de jungle een veerboot op waar iets van twaalf andere mensen op zaten. Wat denk je, acht (!, ik maak geen grap) waren Nederlanders. En de andere vier waren ook Europees, ik geloof Duitsers en Denen of zoiets.Twente, de achterhoek die ken ik wel.Mooi gebied. Mijn ouders hadden nog een stukje bos gekocht daar. Misschien erf ik dat nog haha. We zijn een paar keer op een camping gaan staan in Twente met e familie. Daar heb ik nog heen gefietst met mijn neven van Apeldoorn via Deventer en an nog een heel stuk. Misschien was het bij de Sallandse heuvelrug.

Een goede vriend van mij studeerde in Enschede dus daar ging ik ook regelmatig langs. OV jaar kaart was fantastisch, gratis reizen door het hele land. Ik heb daar toen goed gebruik van gemaakt. De trein was nog niet zo druk in the negentiger jaren, Ik nam vaak mijn werk van de universiteit mee, pakte een trein van Amsterdam naar een uithoek in Nederland en studeerde onderweg zonder afleiding. Vlaamse vlaai mee terug of even lekker uitwaaien in Harlingen en Eemshaven. Ik ben overal wel geweest in Nederland tijdens mijn studie tijd.

Ik ven opgegroeid in Apeldoorn aan de hoge Veluwe. Erg mooi gebied, veel bos. Al is bos in Nederland totaal anders als bos hier. Vorige week zijn we gaan mountain biken en de winter stormen hebben goed huigehouden. Langs the rivier ziet het eruit als een Mikado spel, hoop dode bomen criss cross over elkaar omgewaaid met een hoop dat nog in andere bomen hangt. Wat over the trails valt word een stukje uitgezaagd zodat het pad weer vrij is. De rest blijft gewoon liggen.

In de zomer groeien de paden bijna dicht met een muur van varens aan beide kanten waar je op veel plaatsen niet eens overheen kan kijken. De natuur is hier nog best wel wilt. Het weer hetzelfde:

En zomer buitje aantal jaren terug. Daar ben ik ook nog wel een aantal keer op de fiets in terecht gekomen. Zolang het maar niet te hard hagelt is het wel te doen. Wel raar, van boven de 30 graden opeens 10 graden koeler en stort buien. Fiets helm helpt ook voor zomer hagel!

Onze achtertuin, die boom begon te gevaarlijk te worden.

In Nederland zal je wel 10 vergunningen nodig hebben voordat je zomaar een boom kan omhakken in je tuin! Daarna nog 3 weken bezig geweest met het opruimen van die boom. Houd je fit!

Ik heb er alweer een omgehakt dit jaar. Dode boom moest om, maar hij stond nog recht op dus moest eerst met tow straps (rated 3,333 pounds) zorgen dat ie de goede kant op zou vallen. Weer 800 dollar bespaard op tree service :) Wel lekker, groot vrijstaand huis, gote tuin met zwembad voor in de zomer (11 Mei gaat ie weer open) voor de prijs van een appartementje in Amsterdam! Nou ja, appartementje in Toronto kost net zoveel, maar ik woon liever buiten de stad.