By using this site, you agree to our Privacy Policy and our Terms of Use. Close

Forums - General Discussion - Laten we Nederlands spreken

Flilix said:
kirby007 said:
Tjah dan mag ik deze hier toch ook wel even plaatsen. Maar ik zou het graag hebben als jullie belgen het gewoon bij vlaams houden.
Wel lap zeg

Moet dat Vlaams voorstellen? We praten hier niet allemaal zoals Samson en Gert.

Inderdaad!

Ongeveer de helft praat als Urbanus.:pAround the Network

Nog goeie RPG suggesties voor de ps4 of switch?Immersiveunreality said:
Flilix said:

Moet dat Vlaams voorstellen? We praten hier niet allemaal zoals Samson en Gert.

Inderdaad!

Ongeveer de helft praat als Urbanus.:p

I thought you are an american.My prediction in 2023.

SW: 27m

PS5: 24m

XBS: 12m

Oneeee-Chan!!! said:
Immersiveunreality said:

Inderdaad!

Ongeveer de helft praat als Urbanus.:p

I thought you are an american.

Why did you think that?

Post on my wall so we don't go further offtopic here. ;)Apologies for the mildish necrobump, but since we can do this in a normal, unencumbered way for the first time since 2019;

My fellow Dutchies and those otherwise affiliated, and even though the weather is kind of meh, happy King's Day!Around the Network

Tjee is het alweer 27 April, de tijd gaat snel. Het is alweer 20 jaar geleden sinds the laatste keer dat ik Koninginnedag heb gevierd. Was altijd erg leuk en gezellig in Amsterdam. Ik woonde aan de grens in Amstelveen (Uilenstede), met the metro naar Centraal dan lekker rondlopen en aan het eind van de dag terug naar huis lopen.SvennoJ said:

Tjee is het alweer 27 April, de tijd gaat snel. Het is alweer 20 jaar geleden sinds the laatste keer dat ik Koninginnedag heb gevierd. Was altijd erg leuk en gezellig in Amsterdam. Ik woonde aan de grens in Amstelveen (Uilenstede), met the metro naar Centraal dan lekker rondlopen en aan het eind van de dag terug naar huis lopen.

Tijdje geleden. Ik kan je vertellen dat het in de basis nog aardig hetzelfde is als toen, alleen waarschijnlijk nog massaler. Ik liep vandaag door mijn stad, Rotterdam, en het was gezellige chaos. Ook de koning heeft op zijn toer met de familie, door Maastricht dit jaar, weer goed zijn best gedaan.Ah Rotjeknor! Mijn oma woonde in Overschie en ik heb nog steeds familie daar van mijn moeder's kant. Ik heb nog in de Schie gezwommen, vasthouden aan de kant wanneer er een grote boot langs komt. Kinderen in de tachticher jaren mochten veel meer! Ik ken die buurt goed, we gingen elke 2 weken logeren bij oma. Het zal er nu wel anders uitzien neem ik aan.

We vierden nieuwjaar meestal in Rotterdam met familie, erg gezellig in Overschie. Wij woonden in Apeldoorn, beetje saai in vergelijking. Mijn vader werkte voor Phillips, vandaar dat we in het oosten zijn opgegroeid. Bonus was dat we altijd de nieuwste PC in huis hadden van zijn werk. Van 8086 tot 486 DX2 voordat ik naar Amsterdam vertrok.

Alles is dichtbij in Nederland. Ik kon zo naar Utrecht of Zandvoort fietsen van Uilenstede. Lekker naar het strand zonder de drukte van de trein. 30km fietsen naar het strand. Hier in Ontario is het al meer dan 50km naar een meer! Maar hier heb je wel plek om aan het water te zitten en geen slot nodig voor je fiets :)Nee fietsen die niet op slot staan zijn publiek domein, dat is de ongeschreven regel inderdaad.

Maar dan heb je de meeste smaken wel gehad; het oosten van het land, Apeldoorn, Amsterdam en Rotterdam. Ik heb altijd hier in de buurt gewoond, van de ene voorstad naar de andere, maar ik kom verder wel overal, dus ik ken wel een heleboel plekken alsof ik er woon. Als je hier zolang niet meer bent geweest is er inderdaad heel veel veranderd. Vooral in Rotterdam, wat natuurlijk een eeuwige bouwput is, maar ook bijvoorbeeld Den Haag. Eigenlijk overal wel, behalve de hele historische binnensteden. Alle plaatsen zijn groter geworden en verder naar elkaar toe gegroeid, de Randstad is inmiddels amper nog los te zien van andere regio’s er omheen.

Het landschap en de infrastructuur is net zoveel mee veranderd, maar alles is misschien nog wel nòg dichterbij en gestroomlijnder dan toen. Nederlanders zijn goed in klagen, maar het openbaar vervoer en de fiets brengen je overal. Als je tripje anderhalf uur duurt is het lang.

Canada ben ik nog nooit geweest, lijkt me prachtig. Het staat wel op mijn lijstje, maar omdat ik al een paar keer en op verschillende plaatsen in de VS ben geweest heeft het, ondanks ik weet dat het natuurlijk heel anders is, nog geen echte prioriteit. Maar ik kom daar nog wel een keer.

Last edited by S.Peelman - on 28 April 2022

Het openbaar vervoer is fantastisch, dat hebben we hier niet. Hier komen 5 passagiers treinen per dag langs en een enkeltje naar Toronto is al 50 dollar. Geen wonder dat de teinen maar 3 of 4 wagentjes hebben. Lange vracht treinen komen wel veel langs, passagiers zijn tweede klas.

Alles groeit hier ook hard. Huizen schieten sneller uit de grond dan de infrastructuur, het word steed drukker op de weg. De bijwegen zijn nog steeds erg rustig gelukkig. Ik kan nog lekker fietsen over de onverharde wegen tussen the dorpen, daar kom je bijna niemand tegen. IK heb een kaart bijgehouden over de jaren en alle wegen ingekleurd waar ik gefietsts heb.

De schaal in dit land is ongeloofelijk. Dit plaatje is ongeveer 90x90 km. Rechts onder uitgezoomed met Toronto aan Lake Ontario, noord-west kant van het meer rechts boven. Lake Huron is aan de linker kant (de grootste) en Lake Erie beneden. Die witte lijn is de grens met de USA. En dat is maar een klein stukje van Ontario. De rooie paden zijn fiets trails, meeste gemaakt van oude spoorlijnen. Verder heb je hier nauwlijks fietspaden.

Fietsen zie je hier nu wel veel meer sinds Covid. Meer mensen kiezen nu de fiets voor recreatie en je ziet veel electrische fietsen op de trails. De eigenaar van de winkel die mijn fiets onderhoud vertelde dat er nu een groot fiets tekort is. Canondale mountain bikes kan hij niet meer krijgen tot 2025! De winkel was bijna leeg een jaar geleden, alles uitverkocht. Mijn oudste (12) heeft net een nieuwe fiets gekregen en ik heb hem meegenomen naar het eerste dorp langs de trail langs de Grand River. De rond trip was al 34km, langer dan van Uilenstede naar Zandvoort!

Mooie woeste natuur heir en zo om de hoek. Dat vind ik wel prettig, joggen door het bos, langs de river, ik kom meestal herten tegen. Herten krijgen helaas steeds minder ruimte en soms zie je ze in de straat lopen. Ze komen ook de tuin in, vind mijn vrouw niet leuk, ze eten de planten op. Wilde natuur, 's nachts hoor je de wolven huilen, vermiste honden en katten zijn een lekker snack voor coyotes. We hebben ook last van bevers, die knagen de bomen om. En natuurlijk veel Canadese ganzen, maar ook adelaars die hier in the rivier komen vissen. Erg gaaf.

Ik mis varen het meest van Nederland. Mijn opa had zijn eigen zeilboot gebouwt en heeft ie onderhouden tot in de negentig. Deze foto is van 10 jaar geleden, laatste keer dat ik met hem gezeild heb, ergens op de Loosdrechtse plassen.

Hij heeft die boot helemaal naar Frankrijk gevaren. We hebben ook familie in Groningen, dus daar ook vaak rond gevaart. De rivier hier kan je mooi afvaren in een kano, maar dat is eenrichtingsverkeer haha. In de zomer komen er veel mensen langs, echter als je terug wil heb je 2 auto's nodig of een kano huren en terug met een busje.

Ik heb nog maar weinig van Canada gezien, het land is zo groot! 4 uur vliegen naar Vancouver, daar zijn we voor onze huwlijksreis heen gegaan. Rondgetrokken van Seattle tot Kelowna en Vancouver island. Klein stukje gezien haha. Van Ontario hebben we meer gezien maar ook nog maar weinig in relatie hoe groot het is. We willen naar Nova Scotia op vakantie als de pandemic eindelijk voorbij is. Nog zo veel te zien!