By using this site, you agree to our Privacy Policy and our Terms of Use. Close

Forums - General Discussion - YOUTUBE BUFFERING WTF

For the past year Youtube no longer buffers the way it is supposed to. Now I can hardly get it to play at all. I use chrome.... which you think would have no problems at all since Google Owns both. And to make it even more frustrating it will buffer sometimes but continue to freeze or skip even is if has buffered all the way. Does anyone have a fix for this or know what the fucking problem is?



Around the Network

-Check internet connection
-Reinstall browser / use a different browser
-Clear Cookies/etc
-Scan your system with a antivirus incase its something malicious which is affecting you.



    

Basil's YouTube Channel


                    

Funny, I can't remember the last time YTB had to buffer here :o
But yehh, like basil said^^

I use Maxthon 3 btw, maybe try that one out



Youtube is fucked. It worked perfectly a few years ago, and you could even load the whole video before playing. Now you can't even skip ahead EVEN IF you've loaded that part already. It will need to load again.



theman88 said:

For the past year Youtube no longer buffers the way it is supposed to. Now I can hardly get it to play at all. I use chrome.... which you think would have no problems at all since Google Owns both. And to make it even more frustrating it will buffer sometimes but continue to freeze or skip even is if has buffered all the way. Does anyone have a fix for this or know what the fucking problem is?


if you have any browser addons maybe check that they are up to date or still compatible with your current version of chrome, I know older versions of video downloaders and youtube downloaders normally mess up on newer browser versions which cache differently.

 

Also the obvious one to check is that your version of flash is up to date.

Hope either of those helped since I dunno what I'd do without youtube tbh.



Fancy hearing me on an amateur podcast with friends gushing over one of my favourite games? https://youtu.be/1I7JfMMxhf8

Around the Network

I have exactly the same problem. I'm pretty sure my connection is fast enough to buffer complete videos, but it seems Youtube only uses a small part of it, and doesn't want to buffer the video unless it's playing. Also what you said, if you go back or forward, it has to buffer again. I always thought it was the way Youtube was supposed to work now.



my only problem is everytime the player automatically goes to 144p.



Click HERE and be happy 

I know there's an issue with Firefox that waits about 10 seconds before it starts to load Youtube videos and only Youtube videos, but you change something in the .doc file and it fixes that problem. Found how to fix it by searching for the issue on Google.

Maybe your issue can be found and fixed with the help of Google. I wouldn't count on it, because finding what you're actually looking for on the internet is usually like finding a needle in a haystack unless you already know where to look and what exactly you're looking for, but sometimes you find the needle almost immediately.



The same problem here.



I could've sworn this was done intentionally. It does suck that I can't load the video before watching it, like I used to do with all the videos.