By using this site, you agree to our Privacy Policy and our Terms of Use. Close

Forums - Sales Discussion - Slovakian numbers? Translation needed.

Someone posted this on another forum. I think it gives PS2 & Wii sales in Slovakia, but I'm not sure. It seems to be about Wii hitting 20m, so may be using VGC as a source, but VGC obviously don't post Slovakian figures, so I'm not sure what the Wii 51,200 and PS2 47,600 are referencing. I don't think it can be LTD as I'd expect PS2 to be much higher.

Can anyone translate?

"Už viac ako 20 miliónov hráčov vlastní Wii

UTOROK, 22.január 2008  [Nintendo Wii]
autor: Suzhanna

 

Najnovšie informácie hovoria o tom, že počet hráčov vlastniacich Nintendo Wii v celosvetovom meradle prevýšil už štvornásobok počtu obyvateľov Slovenskej republiky.

Informoval o tom renomovaný zdroj, s odvolaním sa na overené informácie o predajnosti. V ich duchu sa „zázračnému“ systému od Nintenda podarilo prekročiť už viackrát spomínanú hranicu za dobu kratšiu ako dva roky. Ak zoberieme do úvahy fakt, že sa na európskom trhu objavila až v marci minulého roku, neprešiel od uvedenia v tomto teritóriu ani rok.

Hráčsku základňu o veľkosti 100 miliónov hráčov si konzola PlayStation 2 vybudovala za viac ako 5 rokov (presnejšie za 5 rokov 9 mesiacov a nejaké drobné). Ak si pozrieme čiastkové výsledky, Wii si v porovnaní s PlayStation 2 počína omnoho rýchlejšie.

No a teraz trochu matematiky. Podľa výpočtu pripadá na jeden deň od uvedenia konzoly PlayStation 2 presne 47,600 predaných kusov. Pri rovnakom ukazovateli pri Wii dosiahneme číslo 51,200 kusov.

No a na záver jedna predikcia. Keď všetko pôjde podľa plánu, Wii prekročí hranicu 100 miliónov predaných kusov koncom roku 2010, alebo najneškôr začiatkom roku 2011."

Link



Around the Network

For me this is the best thread on VG Chartz and also this is the best example of how rumors usually starts. The numbers you are referring to means average sales for one day from launch.

LTD numbers in mid. 2005 (Slovakia): PS2: 38 345 HW
Now its probably a lot more.

Wii will never sale 51 200 units here, as I said in another thread, here is Wii what is Xbox in Japan.

Off-topic: It's nice to see a thread on VGC that has something to do with my homeland. More about Slovakia: http://en.wikipedia.org/wiki/Slovakia

I want to know, from what „another forum“ you got this?



Thanks Issun,

I thought that was a crazy number for Slovakia. Can you tell me what those PS2 and Wii numbers are actually for?

Someone posted it in the PAL charts thread on Neogaf, but no-one replied, and I don't think the poster knew what they were either.



You are welcome.

The whole text from your first post is nothing more than a “news“.

Title says: „Už viac ako 20 miliónov hráčov vlastní Wii“ which means „more than 20 million gamers own a Wii“.



I meant this line:

"No a teraz trochu matematiky. Podľa výpočtu pripadá na jeden deň od uvedenia konzoly PlayStation 2 presne 47,600 predaných kusov. Pri rovnakom ukazovateli pri Wii dosiahneme číslo 51,200 kusov"

I was wondering what those numbers are. 



Around the Network

It says, that average sales per day are 47.600 units for PS2 and 51.200 units for Wii

 

Btw. : Hello there...



Thanks, that makes sense. Nothing to do with Slovakian figures at all, but at least I got PS2 LTD out of it (even if it is from 2005) :)



how did they figure Wii sold 20 million?



the Wii is an epidemic.

@Lin: vgchartz maybe? ;)