By using this site, you agree to our Privacy Policy and our Terms of Use. Close

Someone posted this on another forum. I think it gives PS2 & Wii sales in Slovakia, but I'm not sure. It seems to be about Wii hitting 20m, so may be using VGC as a source, but VGC obviously don't post Slovakian figures, so I'm not sure what the Wii 51,200 and PS2 47,600 are referencing. I don't think it can be LTD as I'd expect PS2 to be much higher.

Can anyone translate?

"Už viac ako 20 miliónov hráčov vlastní Wii

UTOROK, 22.január 2008  [Nintendo Wii]
autor: Suzhanna

 

Najnovšie informácie hovoria o tom, že počet hráčov vlastniacich Nintendo Wii v celosvetovom meradle prevýšil už štvornásobok počtu obyvateľov Slovenskej republiky.

Informoval o tom renomovaný zdroj, s odvolaním sa na overené informácie o predajnosti. V ich duchu sa „zázračnému“ systému od Nintenda podarilo prekročiť už viackrát spomínanú hranicu za dobu kratšiu ako dva roky. Ak zoberieme do úvahy fakt, že sa na európskom trhu objavila až v marci minulého roku, neprešiel od uvedenia v tomto teritóriu ani rok.

Hráčsku základňu o veľkosti 100 miliónov hráčov si konzola PlayStation 2 vybudovala za viac ako 5 rokov (presnejšie za 5 rokov 9 mesiacov a nejaké drobné). Ak si pozrieme čiastkové výsledky, Wii si v porovnaní s PlayStation 2 počína omnoho rýchlejšie.

No a teraz trochu matematiky. Podľa výpočtu pripadá na jeden deň od uvedenia konzoly PlayStation 2 presne 47,600 predaných kusov. Pri rovnakom ukazovateli pri Wii dosiahneme číslo 51,200 kusov.

No a na záver jedna predikcia. Keď všetko pôjde podľa plánu, Wii prekročí hranicu 100 miliónov predaných kusov koncom roku 2010, alebo najneškôr začiatkom roku 2011."

Link